>


Η αττική τραγωδία είναι το ευγενικότερο προϊόν που έσωσε να δημιουργήσει ο άνθρωπος στον πλανήτη, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του. Ποτέ δεν ειπώθηκε κάτι περισσότερο αληθινό, περισσότερο εμπράγματο, περισσότερο ρεαλιστικό, περισσότερο ενάρετο και οδηγητικό και έμορφο από την αττική τραγωδία. Εάν δεν έχουμε αυτή την εικόνα για την αττική τραγωδία, κάποιοι φταίνε. Θα πω η παιδεία αμέσως και θα φορτωθώ την ευθύνη σα δάσκαλος.  
 Δ. Λιαντίνης
Ασφαλώς η Αττική Τραγωδία είναι αναμφισβήτητα ότι καλύτερο έχει να επιδείξει ο πολιτισμός κάθε εποχής, καθώς όχι μόνο εί­ναι η τελευταία υψηλή ποίηση που παρουσίασαν οι αρχαίοι Έλ­ληνες, αλλά χρειάστηκαν περίπου 1500 (!) χρόνια ώσπου εμφανιστεί στον κόσμο κάτι ανάλογο, όταν άλλοι λαοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τον σπερματικό λόγο των αρχαίων Ελλήνων.
Οι έντιμοι αναγνώστες οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν άκοπα (όχι στο «ξεπέτα») την αναζήτηση της αλήθειας, έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν την Γένεση και διαμόρφωση του είδους της αττικής τραγωδίας (του Ulrich von WilamowitzMoellendo )εδώ…

ή ακούστε την ομιλία του Δ. Λιαντίνη η οποία πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 1997 και ο ίδιος επιμελήθηκε.

Advertisements